Pipirinės mikrožalumynų sėklos 50 g.

1.97

Informacija:

Pipirinės mikrožalumynų sėklos (Lepidium sativum) – tai lengvai auginami ir greitai dygstantys mikrožalumynai, pasižymintys intensyviu, šviežiu bei aštriu skoniu. Vos per savaitę užaugantys daigai suteikia patiekalams traškumo, aromato ir pikantiškumo, todėl puikiai tinka salotoms, sumuštiniams, sriuboms, troškiniams ar net pusryčių patiekalams pagardinti. Šiuose mažuose daigeliuose gausu vitaminų A, B3, E ir K, taip pat mineralų – kalcio, geležies, magnio bei fosforo, todėl jie yra puikus pasirinkimas norintiems papildyti mitybą naudingomis medžiagomis.

Pipirinės mikrožalumynų sėklos pagrindinė nuotrauka
Šis elementas: Pipirinės mikrožalumynų sėklos 50 g.
1.97
1.97
Kokosų pluošto kilimėliai mikrožalumynams pagrindinė nuotrauka
0.47
Mini dydžio daiginimo padėklas pagrindinė nuotrauka
0.47

Aprašymas

Pipirinės mikrožalumynų sėklos, tiksliau iš jų išauginti mikrožalumynai – maži, bet itin aromatingi augaliukai, pasižymintys ryškiu, aštroku skoniu ir gausybe naudingų medžiagų. Šie mikrožalumynai vertinami dėl išskirtinio pipirinio skonio, kuris suteikia patiekalams žaismingo charakterio. Intensyvus, šviežias ir šiek tiek aitrus jų skonis puikiai dera salotose, sumuštiniuose, sriubose, garnyruose ar net pusryčių patiekaluose, pavyzdžiui, omletuose ar tortilijose.

Nors pipirinės mikrožalumynų suvartojama nedaug, jie pasižymi itin dideliu maistinių medžiagų kiekiu. Juose gausu vitaminų A, B3, E ir K, taip pat kalcio, geležies, magnio, fosforo bei antioksidantų. Pipirinės aprūpina organizmą aminorūgštimis, padeda stiprinti imunitetą, palaikyti raumenų sveikatą ir gerą virškinimo sistemą. Vartojant žalius, jie išlaiko visas naudingąsias savybes, nes terminis apdorojimas jas sumažina.

Pipirinės mikrožalumynų sėklos auga greitai ir lengvai, todėl tinka net pradedantiesiems. Prieš sėją mirkyti nereikia, o sėklas rekomenduojama sėti ant drėgno substrato, pavyzdžiui, durpių ar kokoso pluošto kilimėlių (CocoMat). Kiekviena sėkla įsisavina drėgmę ir sudaro gelinį apvalkalą, kuris užtikrina tolygų dygimą. Pirmąsias dvi dienas rekomenduojama laikyti „blackout“ fazėje (tamsioje aplinkoje). Germinacija trunka 3–4 dienas, o viso auginimo ciklas – apie 7 dienas. Derlių galima nuimti, kai daigai pasiekia 7–8 cm aukštį ir visiškai prasiskleidžia jų lapeliai.

Pipirinės mikrožalumynai pasižymi plačiomis panaudojimo galimybėmis virtuvėje. Jie puikiai tinka salotoms, suteikdami joms aštrumo ir traškumo bei derėdami su žalumynais ar lengvais padažais. Įtraukti į sumuštinius ar suktinukus, jie prideda papildomo skonio ir šviežumo. Sriubose bei troškiniuose pipirinės mikrožalumynai naudojami kaip pikantiškas garnyras, o pusryčių patiekaluose – omletuose, kiaušinių patiekaluose ar tortilijose – jie suteikia papildomos aromato gaivos ir išskirtinumo.

Pipirinės mikrožalumynų sėklos

Požymiai Reikšmė
Veislė Cress
Lotyniškas pavadinimas Lepidium sativum
Sėklų kategorija Mikrožalumynų sėklos
Sertifikacija Įprastinės sėklos (conventional)
Sėklų kiekis ~450 sėklų 1 g
Produkto pavadinimas Pipirinės mikrožalumynų sėklos
Daiginimas Be mirkymo, dygsta ir žemoje temperatūroje
Blackout fazė 2 dienos
Auginimo laikas ~7 dienos
Spalva Balti stiebai, žali lapeliai
Skonis Šviežias, aštrus
Maistinė vertė Vitaminai A, B3, E, K; mineralai Ca, Fe, Mg, P

Įvertinimas​

0 reviews
0
0
0
0
0

Atsiliepimai

Išvalyti filtrus

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Pipirinės mikrožalumynų sėklos 50 g.”

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *